Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Τα ψυχεδελικά πόστερ των '60s


Κείμενο και εικόνες LIFO

Το πρόσωπο θρύλος των Βρετανικών εκδόσεων, ο Felix Dennis (εκδότης του Οz, του Loaded και του Maxix, μεταξύ άλλων) είχε ένα παθιασμένο χόμπι: μάζευε μανιωδώς διαφημιστικές, ψυχεδελικές μουσικές αφίσες των δεκαετιών του '60 και του '70, που πρόβαλαν καλλιτέχνες όπως τον Hendrix, την Yoko Ono και τους Who μεταξύ άλλων.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Τα νερά του χαρτιούΤο χαρτί αποτελείται από φυτικές ίνες, οι οποίες στο στάδιο της κατασκευής του ευθυγραμμίζονται σε παράλληλες σειρές. Ο προσανατολισμός αυτός των ινών του χαρτιού ονομάζεται νερά. Οι ίνες στα χαρτιά του εμπορίου είναι συνήθως προσανατολισμένες έτσι, ώστε να είναι παράλληλες με τη μεγάλη διάσταση του χαρτιού.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Επιγραφές Γκίκας, made in Greece


Ο Παύλος Γκίκας για 45 χρόνια ζωγράφιζε τις πιο διάσημες γιγαντο-ταμπέλες της Ελλάδας. 

Lifo, Μ.ΗULOT 

Αν έχεις ζήσει στην Ελλάδα τα τελευταία 45 χρόνια, είναι αδύνατο να μην έχεις πετύχει δουλειά του Παύλου Γκίκα στο δρόμο. Από τα χέρια του έχουν περάσει κυριολεκτικά όλες οι φίρμες -μικρές και μεγάλες- που κάτω απ' το πινέλο του μετατρέπονταν σε έργα τέχνης. Ταμπέλες τεραστίων διαστάσεων, γιγαντιαίες, με προϊόντα που χαρακτήρισαν την κάθε εποχή και σήμερα έχουν μείνει απλά ενθύμια σε φωτογραφίες. 

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Το "πέμπτο" χρώμαΘοδωρής Μαστρογιάννης
Γραφίστας


Με την κλασσική τετραχρωμία μπορείτε να τυπώσετε όποιο χρώμα θέλετε, αλλά πάντα βάσει των τεσσάρων βασικών Cyan, Magenta, Yellow και Black. Ορισμένες φορές, όχι και τόσο σπάνια, εμφανίζονται δουλειές που για να ολοκληρωθούν χρειάζονται ένα ή περισσότερα χρώματα εκτός της τετραχρωμίας.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΕΥΝΑ: Το 92% των φοιτητών προτιμά τα έντυπα βιβλίαΣύμφωνα με μια νέα μελέτη που καθοδηγήθηκε από την Naomi Baron, καθηγήτρια στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Γλωσσολογίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών προτιμά τα φυσικά βιβλία, έναντι των ηλεκτρονικών, για τη μελέτη τους. 

Graphic Stories Cyprus 2017 | International Poster ContestΤο Graphic Stories Cyprus καλεί τους φοιτητές και επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής
επικοινωνίας, να σχεδιάσουν και να δουν τυπωμένη τη δική τους card postal ενώ παράλληλα μπορούν να λάβουν μέρος με αυτή στο διεθνή διαγωνισμό αφίσας με τίτλο “Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας”.

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Popular Printing Techniques


There are a variety of printing techniques that designers can use to solve problems and create visual materials. Some are older than others, some are not as easily available as they used to be and others are much more expensive and often out of a clients budget. Regardless of the specifics or availability, all of these types of printing are still in practice today. It is important to know what you can do with printed materials in order to select the best possible materials and processes for the project.