Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Λεπτομέρειες για την τεχνική του ΜοντάζΚείμενο:
Δημήτριος Μπιτζένης, Εκπαιδευτικός γραφικών τεχνών
www.bizdim.gr


Στην ελληνική γλώσσα montage σημαίνει συναρμολόγηση. Ωστόσο, στην αγορά εργασίας έχει επικρατήσει ο συγκεκριμένος γαλλικός όρος μοντάζ (montage). Έτσι, ακούμε συχνά για το μοντέρ, τον τεχνίτη που συναρμολογεί ή αλλιώς το συναρμοστή, που μοντάρει, συναρμολογεί τα φιλμ με τη βοήθεια της μονταζιέρας, δηλαδή της φωτοτράπεζας.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Λογότυπα βασισμένα σε μορφές ζώων


Στο άρθρο αυτό θα δείτε μια συλλογή από λογότυπα που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι μια σειρά από πολύ όμορφα έγχρωμα και μαυρόασπρα λογότυπα που χρησιμοποιούν στο σχεδιασμό τους στοιχεία από φιγούρες και μορφές ζώων.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας και η λογική που ακολουθούμε


Δημήτρης Κανελλόπουλος 
Design Director 

Αν δείτε δείγματα από τις εργασίες μας που αφορούν τον σχεδιασμό λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας, θα καταλάβετε πως ακολουθούμε μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Καταρχάς, έχουμε αποφασίσει να δίνουμε ένα αυθεντικό και μοναδικό αποτέλεσμα στον πελάτη, είναι μια απόφαση που έρχεται να καλύψει την μοναδικότητα της εταιρικής εικόνας που ο πελάτης μας έχει ανάγκη.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Refugees – International exhibitions


Το Τμήμα Γραφιστικήςτου ΤΕΙ Αθήνας και η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας σας προσκαλούν στην έκθεση «ΠΡόΣΦΥΓΕΣ», στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, 12-15 Μαίου 2016.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα φοιτητών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια διαπανεπιστημιακών εργαστηρίων social design. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2016, στην Πολωνία, στην Ελλάδα και στη M. Βρετανία.

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Η παραγγελία στον τυπογράφο


Κείμενο:
Θοδωρής Μαστρογιάννης
Γραφίστας

Πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια ότι, η εκτύπωση αποτελεί το τελικό και το κρισιμότερο στάδιο για μια δουλειά. Για το λόγο αυτό πρέπει κάθε σχεδιαστής να είναι προσεκτικός και να προετοιμάζεται σωστά για τη στιγμή αυτή. Ένας σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι, δίνοντας μια δουλειά στον τυπογράφο να διατυπώσετε με σαφήνεια όλες τις προδιαγραφές που αφορούν στον τρόπο υλοποίησης της, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη συνέχεια.