Ημερίδα «Μεταξοτυπία & Συσκευασία»




Αθήνα, 26Οκτωβρίου 2016 – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8Οκτωβρίου, στην έκθεση Syskevasia 2016, η ημερίδα «Μεταξοτυπία & Συσκευασία».

Η ημερίδα, η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα της FESPA, διοργανώθηκε από το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος με χορηγό την3ΕΚ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ – Πέτρος Χ. Πετρόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.

Σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άψογη διοργάνωση, θεματολογία που κάλυψε όλο το φάσμα της διαδικασίας παραγωγής, από τοPrepress έως το τελικό προϊόν, πάνω από 100 συμμετέχοντες και μεγάλο ενδιαφέρον σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των προοπτικών της μεταξοτυπίας στον κλάδο της συσκευασίας.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε, κα. ΦοντίναΛομβαρδιά, η οποία αφού καλωσόρισε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, έδωσε τον λόγο στην κα. EmmaTuddenham,Εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Σωματείων Μεταξοτυπίας – FESPA.

Η κα. Tuddenham μίλησε για το PrintCensus, ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τις τάσεις στον τομέα της εκτύπωσης, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας του 2015 και πως αυτά διαμορφώνουν το έργο της FESPA.

Στησυνέχεια, τονλόγοπήρεοκος.Mario Mertens, Director Product Manager τηςMarabu GmbH & Co. KG, ο οποίος μετά από μια μικρή αναδρομή στην ιστορία και την φιλοσοφία της εταιρείας,μίλησε για τις λύσεις που παρέχουν και για προϊόντα μεταξοτυπίας για πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες.

Ακολούθησε ο κος Γρηγόρης Κόκκορης, Ιδρυτής της DotReproAE, oοποίος μίλησε για Prepress&Συσκευασία, θέμα στο οποίο έχει πολύχρονη εμπειρία. Ο κος Κόκκορης ανέπτυξε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη παραγωγή της συσκευασίας και έδωσε χρήσιμες απαντήσεις για όλα τα στάδια σχεδίασης και παραγωγής. Ο κος. Κόκκορης έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι βασικό ρόλο στην παραγωγή, πέρα από τις προδιαγραφές, παίζει η γνώση και η εμπειρία του ίδιου του ανθρώπου.

(Από αριστερά) Emma Tuddenham (FESPA), Γρηγόρης Κόκκορης (Dot Repro), Φοντίνα Λομβαρδιά (Πρόεδρος ΣΕΜΕ), Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Graphcom) Ειρήνη Παύλου & Μάριος Τσιγώνιας (ΤΕΙ Αθήνας), Μαρία Αντωνοπούλου & Διονυσία Γιώργη (Βιβλίο Γραφικών Τεχνών)


Ανάμεσα στους ομιλητές, και ο κος. Μάριος Τσιγώνιας από τον χώρο της εκπαίδευσης. Ο κος. Τσιγώνιας, ο οποίος είναι Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του TEI Αθήνας, μίλησε για την ερευνητική δραστηριότητα των σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Στη συνέχεια έδωσε την σκυτάλη στην Ειρήνη Παύλου, Πτυχιούχο του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, για να παρουσιάσει την - ακαδημαϊκού επιπέδου - πτυχιακή της εργασία που αφορούσε στην Ανάπτυξη και μελέτη κεραμικών φθοριζουσών χρωστικών για μελάνια μεταξοτυπίας.

Την ημερίδα έκλεισε ο κος. Βασίλης Τριανταφυλλίδης, Σύμβουλος Πωλήσεων και Μεταξοτυπίας της εταιρείας Graphcom ΕΠΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές εφαρμογές της μεταξοτυπίας στην αγορά της συσκευασίας, το κομμάτι της αγοράς που αυτή καταλαμβάνει και το πως έχει διαμορφωθεί η αγορά της συσκευασίας για τους μεταξοτύπες. Ο κος. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε επίσης στην εκτύπωσηαπευθείας σε περιέκτη(DirecttoShape) και το προβάδισμα που έχει η μεταξοτυπία στον τομέα αυτό, αλλά και στις εφαρμογές της λειτουργική εκτύπωσης στη συσκευασία .


Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους ομιλητές για την άψογη παρουσίασή τους αλλά και όλους τους συναδέλφους,και μη, που προσήλθαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστεί την εταιρεία 3ΕΚ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ – Πέτρος Χ. Πετρόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε. για την ευγενή χορηγία της, όλους τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας.


Παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, το ΣΕΜΕ συνεχίζει να διοργανώνει εκδηλώσεις, εντείνοντας την εξωστρέφεια του σωματείου, με στόχο την ενημέρωση των μελών του για νέα προϊόντα και τεχνολογίες, αλλά και την προώθηση της μεταξοτυπίας στον κλάδο της συσκευασίας, και όχι μόνο.


Ενημερωθείτε για τις επερχόμενες δραστηριότητες του ΣΕΜΕ στην ιστοσελίδα μας http://seme.gr/

To πρόγραμμα της εκδήλωσης

10.00 – 10.30: Άφιξη – Εγγραφές
10.30 – 10.40: Καλωσόρισμα
Ομιλητής: Φοντίνα Λομβαρδιά, Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος

10.40 – 11.00: Beyond the FESPA Print Census
Ομιλητής: Emma Tuddenham, Associations Manager, Fespa

11.00 – 11.30: Screen printing Products for Glass and Plastic Packaging Solutions
Ομιλητής: Mario Mertens, Director Product Management, Marabu GmbH & Co. KG


11.30 – 11.50: (Ο τίτλος της παρουσίασης θα ανακοινωθεί σύντομα)
Ομιλητής: Γρηγόρης Κόκκορης, Ιδρυτής της Dot Repro
11.50 – 13.00: Διάλειμμα (open buffet)

13.00 – 13.30: Η ερευνητική δραστηριότητα των σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Ανάπτυξη και μελέτη κεραμικών φθοριζουσών χρωστικών για μελάνια μεταξοτυπίας.
Ομιλητές: Μάριος Τσιγώνιας & Ειρήνη Παύλου

13.30– 14.00: Τάσεις της Αγοράς στη Συσκευασία
Ομιλητής: Βασίλης Τριανταφυλλίδης, Σύμβουλος Πωλήσεων & Μεταξοτυπίας, Graphcom ΕΠΕ
14.00– 14.30: Συζήτηση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το http://seme.gr/screenprinting-packaging/imerida.html ή να επικοινωνήσετε με το ΣΕΜΕ ή το ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση και την προώθηση της ημερίδας.



ΣΕΜΕ
Τηλ.: 210.81.45.450
member@seme.gr
www.seme.gr

ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τηλ.: 210.99.69.891
contact@graphicarts.gr
www.graphicarts.gr







Σχόλια