Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάξτε τη δική σας γραμματοσειράΚείμενο, εικόνες:
Θοδωρής Μαστρογιάννης

Γραφίστας

Στο άρθρο αυτό περιγράφεται η βασική διαδικασία κατασκευής μιας γραμματοσειράς για προσωπική χρήση. Η κατασκευή μιας εμπορικής γραμματοσειράς είναι μια πολύ πιο σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί καλή γνώση τυπογραφίας, ιδιαίτερη έμφαση στο σχήμα και στη δομή κάθε ψηφίου και τέλος υψηλή ποιότητα στο τελικό εκτυπωτικό αποτέλεσμα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να προσπαθήσετε και να πειραματιστείτε με το συγκεκριμένο θέμα.

Τα εργαστήρια του Graphic Stories Cyprus 2016


Η ιδέα της υλοποίησης μιας Συνάντησης Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας, στην Κύπρο, υπό την επωνυμία “Graphic Stories Cyprus” συνεχίζει και για το 2016 ανανεώνοντας το ραντεβού των δημιουργικών επαγγελματιών για το τριήμερο από 26 έως 28 Φεβρουαρίου 2016. Το πλούσιο, από εκδηλώσεις, τριήμερο θα περιλαμβάνει ομιλίες από καταξιωμένους σχεδιαστές τόσο της Κύπρου, όσο και του εξωτερικού, έκθεση αφίσας με τη συμμετοχή δημιουργών από όλο τον κόσμο, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια από έμπειρους επαγγελματίες με στόχο τη μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης.

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Υπέροχα τυπογραφικά λογότυπα


Στο άρθρο αυτό θα δούμε μια σειρά από διαφορετικά και πρωτότυπα λογότυπα, που δημιουργήθηκαν με την τεχνική του lettering και της καλλιγραφίας. Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάστηκαν πρώτα με το χέρι και στη συνέχεια ψηφιοποιήθηκαν. Τα περισσότερα από αυτά είναι του Paul von Excite, αλλά σίγουρα θα βρείτε και άλλους καλλιτέχνες στο Dribbble και το Behance όπως οι Mackey SaturdayEvgeny Tutov, Colin Tierney, Philip Eggleston κ.ά. 

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

poster for tomorrow 2015 "Right to Healthcare"


Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας και το Design Toolkit διοργανώνουν την πρώτη παρουσίαση της έκθεσης poster for tomorrow 2015 "Right to Healthcare" στην Ελλάδα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.