Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Βιβλιοδεσία - Σύντομη περιγραφή των μεθόδων βιβλιοδεσίας


Κείμενο & εικόνες:
Χρήστος Κουτρουδίτσος
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ


Όταν έχουμε ένα πολυσέλιδο έντυπο, το οποίο αποτελείται από πολλά φύλλα χαρτί, αυτά θα πρέπει να "δεθούν" μεταξύ τους ούτως ώστε να δημιουργήσουν ένα ενιαίο έντυπο. Η διαδικασία κατά την οποία, οι τυπωμένες σελίδες ή τυπογραφικά φύλλα, διπλώνονται, συνθέτονται και δένονται -με την χρήση ενός εξωφύλλου ή όχι- μεταξύ τους, για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο έντυπο π.χ. Βιβλίο, Τετράδιο, Μπλοκ κ.λ.π. είναι η Βιβλιοδεσία.

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Ημερίδα σχετική με τον "Σχεδιασμό για web/ui/ux"


Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας διοργανώνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 θεματική ημερίδα για το web design και το σχεδιασμό UI και UX με τίτλο <span>.(Περισσότερες πληροφορίες στο goo.gl/mE7dzQ)

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

QR codes.Ένας μοντέρνος τρόπος ψηφιακής επικοινωνίαςΚείμενο, επιμέλεια άρθρου:
Θοδωρής Μαστρογιάννης


Γραφίστας

Σίγουρα τα έχετε συναντήσει κάπου, σε κάποιο τοίχο με graffiti, σε κάποια έντυπη διαφήμιση ή σε κάποια βιτρίνα καταστήματος. Είναι εκείνα τα μαύρα παράξενα τετράγωνα με τα ψηφιακά σχήματα, που αρχικά σας τράβηξαν την προσοχή, αλλά μετά τα προσπεράσατε… 

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Εικονογράφηση. «Παραδοσιακή γεύση» από... χαρτί!


Κείμενο: Ηλίας Σούνας
Περιοδικό: Γραφίστας

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς φτιάχνονται στο Illustrator γρήγορα και εύκολα εικονογραφήσεις από τα προσχέδια σας. Οι σύγχρονες εικονογραφήσεις χαρακτηρίζονται από σχέδια που δεν έχουν περιγράμματα και έχουν μια μικρή «παραδοσιακή» γεύση από χαρτί στο τελικό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα δούμε ακριβώς πως να πετύχετε αυτό το στυλ.