Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Επιλογή τουριστικού λογότυπου Δήμου Αγίου ΝικολάουΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΣ 
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις για τη δημιουργία λογότυπου με σκοπό την τουριστική προβολή του Δήμου για την επόμενη δεκαετία.

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Εικόνες από την πολυθεματική έκθεση "Design Δράσεις"


Κείμενο, επιμέλεια άρθρου:
Θοδωρής Μαστρογιάννης


Γραφίστας

Όπως ήδη θα ξέρετε, το περιοδικό «gr design» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της έκδοσής του, διοργανώνει έκθεση «πεπραγμένων» στο μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς. Την επέτειο των δύο χρόνων γιορτάζουν με τη συμμετοχή τους σχεδιαστές από το ευρύ φάσμα του Ελληνικού Ντιζάιν.
Ακολουθεί μια σειρά εικόνων που αποτυπώνουν ορισμένα από τα πολλά θέματα της έκθεσης.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Εικόνες από το Toolkit 2


Στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης Νέων Γραφιστών, Toolkit Startup 2, έγιναν τέσσερις εκθέσεις αφίσας με θέμα "το Bulling", "W/Design4Life – Σχεδιάζουμε για τη Ζωή" και "Poster for Tomorrow – Δικαίωμα στην Εργασία". Για να μπούμε, λίγο, στο κλίμα των εκδηλώσεων ακολουθεί ένα μικρό δείγμα φωτογραφιών από την κάθε έκθεση.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Χρωματικές αρμονίες και χρωματικά σχήματα


Κείμενο, επιμέλεια άρθρου:
Θοδωρής Μαστρογιάννης
Γραφίστας

Η θεωρία του χρώματος είναι ένα σύνολο κανόνων βάσει των οποίων δημιουργούνται οι αρμονικοί συνδυασμοί των χρωμάτων. Σύμφωνα λοιπόν,  με μια γενικότερη άποψη οι αρμονικοί χρωματικοί συνδυασμοί στηρίζονται στον νόμο της ομοιότητας και της αντίθεσης και δημιουργούνται ανάμεσα σε :

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Ιεραρχία χρωμάτων


Κείμενο, επιμέλεια άρθρου:
Θοδωρής Μαστρογιάννης


Γραφίστας

Το ύφος και το τελικό μήνυμα που θέλει να δώσει ο σχεδιαστής σε μια δουλειά εξαρτάται από την αρμονική συνύπαρξη των χρωματικών συνδυασμών. Η αρμονία αυτή εξασφαλίζεται από τη δημιουργία μιας χρωματικής ιεραρχίας. Βάσει αυτής το κάθε χρώμα, ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής του, συμβάλλει στη συνολική εικόνα που θέλει να επικοινωνήσει ο σχεδιαστής.

Τα Προσθετικά - Αφαιρετικά χρώματα και η εφαρμογή τους στην νέα ψηφιακή εποχή


Κείμενο, επιμέλεια άρθρου:
Θοδωρής Μαστρογιάννης


Γραφίστας

Η θεωρία των προσθετικών και αφαιρετικών χρωμάτων χρονολογείται από το 1700 και βασίζεται στα πειράματα του Ισαάκ Νεύτωνα και του Τόμας Γιάνκ. Σήμερα, η θεωρία αυτή αποτελεί τη βάση για τη διαχείριση του χρώματος στους Η/Υ αλλά και για τη δημιουργία διαφόρων άλλων εφαρμογών που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή μας ζωή. Σύμφωνα με αυτή τα χρώματα κατηγοριοποιούνται ανάλογα τον τρόπο αναπαραγωγής τους. Έτσι όσα χρώματα παράγονται από δέσμες φωτός ανήκουν στην πρώτη κατηγορία ενώ όσα παράγονται από χρωστικές ουσίες ανήκουν στην δεύτερη.


Ο κλασσικός Χρωματικός Κύκλος


Κείμενο, επιμέλεια άρθρου:
Θοδωρής Μαστρογιάννης


Γραφίστας

Ο χρωματικός κύκλος αποτυπώνει τη θεωρία των χρωμάτων και αποτελεί ένα βοήθημα για την κατανόηση και την εφαρμογή της. Πάνω στον χρωματικό κύκλο αποτυπώνονται όλα τα χρώματα όπως αυτά προκύπτουν από την ανάλυση του λευκού φωτός.

Χρώμα. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή


Κείμενο, επιμέλεια άρθρου:
Θοδωρής Μαστρογιάννης


Γραφίστας

Από τα πανάρχαια χρόνια ο άνθρωπος θέλησε να δώσει χρώμα στα καθημερινά του αντικείμενα και κυρίως στα ρούχα του. Οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι Μάγιας και οι Αιγύπτιοι ήταν οι κάτοχοι των μυστικών της βαφής περισσότερο από τρεις χιλιετηρίδες.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Έκθεση Αφίσας e/Design your ExpressionΣτο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης Νέων Γραφιστών, Toolkit Startup 2, πραγματοποιείται η έκθεση αφίσας «e/Design your Expression». Το Design Toolkit, διοργανωτής φορέας της εκδήλωσης, κάλεσε επαγγελματίες γραφίστες απ’ όλη την Ελλάδα να σχεδιάσουν αφίσες με θέμα την ελευθερία της έκφρασης.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Toolkit Startup 2 – η γιορτή της δημιουργικότητας ξανά εδώ!


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Toolkit Startup, η συνάντηση νέων γραφιστών, διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 23-26 Απριλίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η μετάδοση πρακτικών γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική, ως απτή βοήθεια για σπουδαστές και νέους επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους.

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Έκθεση για τα 2 χρόνια GR DesignΤο περιοδικό «gr design» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της έκδοσής του, διοργανώνει έκθεση «πεπραγμένων». Την επέτειο των δύο χρόνων γιορτάζουν με τη συμμετοχή τους σχεδιαστές από το ευρύ φάσμα της δημιουργίας και των ποικιλιών του Ελληνικού Ντιζάιν.

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Εκτυπώσεις όφσετ - Offset Printing


Μια συνοπτική περιγραφή της εκτυπωτικής τεχνολογίας Όφσετ.

Κείμενο & εικόνες:
Χρήστος Κουτρουδίτσος  

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ           

Η εκτύπωση όφσετ είναι η πλέον διαδεδομένη μέθοδος εκτύπωσης. Πάνω από το 40% όλων των τυπωμένων προϊόντων τυπώνονται με την Offset. Η όφσετ δουλεύει με πολύ απλό τρόπο. Χρησιμοποιεί τρεις κυλίνδρους (καζάνια) για να μεταφέρει την εικόνα στο προς εκτύπωση υπόστρωμα (όπως χαρτί, πλαστικό, μέταλλο κ.λ.π.). 

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Toolkit Startup 2 - Eκθέσεις Αφίσας


Στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης Νέων Γραφιστών, Toolkit Startup 2, πραγματοποιούνται τρεις εκθέσεις αφίσας "Έκθεση Αφίσας με θέμα το Bulling", "W/Design4Life – Σχεδιάζουμε για τη Ζωή" και "Poster for Tomorrow – Δικαίωμα στην Εργασία". Διαβάστε περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες: