Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνικές αφίσες, ετών 100Περιοδικό GR Design, τεύχος 5
Κείμενο: Άρης Ραπίδης, επιμελητής τμήματος
Συλλογής Έργων Τέχνης Alpha Bank


Η αφίσα, ως οπτικό μέσο επικοινωνίας, γεννήθηκε το 1846 στο Παρίσι, όταν ο ζωγράφος Paul Baudry με τη συνεργασία τον λιθογράφων Rouchon κυκλοφόρησαν την πρώτη χρονολογημένη και υπογεγραμμένη αφίσα για το κατάστημα ενδυμάτων «Au Roi de Prusse». Έτσι, από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα, η αφίσα λόγω της πολλαπλότητας της, αλλά και της ευρείας διασποράς της, καθιερώνεται ως μέσο επικοινωνίας, προβολής και πληροφόρησης για διάφορα επίκαιρα θέματα, ενδιαφέροντα γεγονότα ή νέα προϊόντα.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΤΗΕ ART OF REGGAE | 11th International Reggae Poster Exhibition

 

Mετά τη Jamaica, το Μεξικό, την Αμερική και την Ισπανία η έκθεση έρχεται και πάλι στην Ελλάδα

Το Κολέγιο Τέχνης & Design ΑΚΤΟ άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί την 11η διεθνή έκθεση Reggae Poster ΤΗΕ ART OF REGGAE. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις 80 καλύτερες αφίσες, που προέκυψαν από 3 διαγωνισμούς του International Reggae Poster Contest, στον οποίο συμμετείχαν, συνολικά, περισσότερες από 3000 αφίσες από 101 χώρες.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

To Grafic Notes συμπλήρωσε 1.500 Likes

 
To blog Grafic Notes / Σημειώσεις Γραφιστικής στα τρία χρόνια λειτουργίας του, έχει συμπληρώσει 1.500 Likes, με συνεχόμενη ανοδική πορεία. Αυτό αποτελεί κίνητρο για μεγαλύτερη ποικιλία και περισσότερη ποιότητα των άρθρων που θα δημοσιευτούν στο μέλλον. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και την υποστήριξη του Grafic Notes.

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Γιαπωνέζικος τρόπος Βιβλιοδεσίας


Στο άρθρο αυτό θα βρείτε οδηγίες, με πολύ σαφή διαγράμματα, για το πώς θα μπορέσετε να δημιουργήσετε βιβλιοδεσία με μια αρκετά διαδεδομένη Γιαπωνέζικη μέθοδο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο Boys' Life τον October του 1991 από τον Brook West. Αυτό το σύνολο των οδηγιών μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για να επισκευάσετε ένα δικό σας χαρτόδετο βιβλίο που έχει καταστραφεί είτε να δημιουργήσετε βιβλία, σημειωματάρια ή sketchbooks μικρού τιράζ, προς πώληση.

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Ενοποίηση δύο ή περισσότερων blog κειμένου στο Illustrator


Κείμενο, επιμέλεια άρθρου:
Θοδωρής ΜαστρογιάννηςΓραφίστας

Πριν από μερικές μέρες, κατά την μεταφορά μια δουλειάς στο Illustrator διαπίστωσα ότι ένα μεγάλο blog κειμένου είχε διασπασθεί σε μικρότερα . Επειδή η επεξεργασία του ήταν πλέον αδύνατη, έψαξα στο internet και τελικά βρήκα ότι υπάρχει σχετικό πρόγραμμα που επαναφέρει το blog κειμένου στην αρχική του μορφή, με ελάχιστες απώλειες.