Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Δημοσίευσε το δικό σου άρθρο


To blog Grafic Notes δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να δημοσιεύσουν τα δικά τους άρθρα. Τά άρθρα αυτά θα έχουν θέμα σχετικό με τον κλάδο της οπτικής επικοινωνίας όπως: Design, Λογότυπο, Τυπογραφία, Εκτύπωση, Επεξεργασία Εικόνας, Πτυχιακές Εργασίες, Μελέτες, Εκθέσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Νέα σχεδιαστικά προϊόντα κ.λπ. Στόχος δεν είναι μόνο η ενημέρωση με κάτι νέο και πρωτότυπο, αλλά και η διεύρυνση των γνώσεων που σχετίζονται με το αντικείμενό μας.

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Οι πρώτοι τρόποι μηχανικής στοιχειοθεσίας


Δημήτριος Μπιτζένης, Εκπαιδευτικός γραφικών τεχνών
www.bizdim.gr


Στοιχειοθεσία είναι η διαδικασία ταξινόμησης των γραμμάτων σε λέξεις και προτάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο κείμενο. Η πρώτη μορφή στοιχειοθεσίας ήταν αυτή που γίνονταν με το χέρι. Στη συνέχεια όμως, και όσο οι ανάγκες αυξάνονταν, ανακαλύφθηκαν και άλλοι τρόποι που έκαναν την στοιχειοθεσία να κινείται με γρηγορότερους ρυθμούς. Τέτοιοι τρόποι ήταν η λινοτυπία, η μονοτυπία και τα τυπογραφικά κλισέ. Κάποιες από αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα σε ορισμένες εργασίες και κάποιες άλλες αντικαταστάθηκαν αρχικά από την φωτοσύνθεση και στη συνέχεια από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

10 Λόγοι για να μην δουλεύετε ποτέ τζάμπα

 

Κείμενο: Olga Rudnik
CG Design & Web Marketing


Γεια σας! Είμαι σχεδιάστρια και πλέον χόρτασα από το γεγονός ότι κάθε τόσο κάποιος μου ζητάει να του κάνω κάτι τζάμπα. Υπάρχει ολόκληρη λίστα από τέτοια πράγματα, λογότυπα, κάρτες, αφίσες, φυλλάδια, ιστοσελίδα, βάψιμο στο μπαλκόνι, και ένας Θεός ξέρει τι άλλο... Παλιά συνήθως οι άνθρωποι κατάφερναν να πάρουν αυτό που ήθελαν, αλλά πλέον η πιθανότητες της δουλειάς χωρίς πληρωμή είναι μηδενικές.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Τα 15 άρθρα του 2014 με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα


Tο Grafic Notes, θέλοντας να ευχαριστήσει τους αναγνώστες του για την στήριξη και την συμετοχή τους, την χρονιά που πέρασε, ανατρέχει στα άρθρα που δημοσιεύτηκαν το 2014 και διαλέγει εκείνα που είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Τα άρθρα αυτά είναι...