Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Βusinesscards με έμπνευση


Στο άρθρο αυτό θα βρείτε μια σειρά από businesscards που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Κάθε κάρτα έχει το δικό της style. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα υλικά, διαφορετικά μεγέθη, πρωτότυπος σχεδιασμός, κοπτικά, μεγάλη ποικιλία στον τρόπο εκτύπωσης. 

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Anamorphic TypographyAnamorphic Typography είναι μια σχετικά νέο είδος τέχνης, που συνδυάζει την τυπογραφία με την αρχιτεκτονική. Πρόκειται ουσιαστικά, για μια οφθαλμαπάτη όπου λέξεις, φράσεις ή σχήματα μοιάζουν να αιωρούνται στον χώρο. Το ιδιαίτερο γνώρισμα της τεχνικής αυτής είναι ότι το συνολικό σχέδιο φαίνεται σωστά μόνο όταν στέκεστε σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Από κάθε άλλη γωνία το έργο μοιάζει να έχει στραβώσει, οι αναλογίες εξαφανίζονται και οι λέξεις γίνονται δυσανάγνωστες.

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Η ισορροπία στον σχεδιασμό λογοτύπων


Κάθε λογότυπο σχεδιάζεται για να εξυπηρετήσει ορισμένους επικοινωνιακούς και διαφημιστικούς σκοπούς. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι καλαίσθητο, σχεδιασμένο άρτια και απόλυτα κατανοητό. Το χρώμα, η γραμματοσειρά και ο έξυπνος σχεδιασμός αποτελούν ορισμένους από τους παράγοντες που συντελούν σε αυτό αποτέλεσμα.

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

To Gr design 7 αφιερωμένο στο Μουσείο ΜπενάκηΤο περιοδικό gr design συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Μουσείου Μπενάκη με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων λειτουργίας του στην οδό Πειραιώς. Το έβδομο τεύχος που κυκλοφορεί έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Θα το βρείτε με δέκα διαφορετικές εκδοχές εξωφύλλου. Μια για κάθε ένα χρόνο λειτουργίας του μουσείου.

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Παλιά ημερολόγια. Νέες ιδέες


Για τον τοίχο, για το γραφείο, σε ιδιαίτερη συσκευασία, με κοπτικά ή χωρίς, σε μορφή αφίσας ή βιβλίου, τα ημερολόγια μονοπωλούν αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον των περισσότερων σχεδιαστών. Στο άρθρο αυτό θα βρείτε ορισμένες ιδέες ημερολογίων που ήδη έχουν υλοποιηθεί σε προηγούμενα έτη. Ίσως κάποια από αυτά αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και γίνουν η αφετηρία για τον σχεδιασμό νέων ιδεών.