Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Το χρώμα του 2014 από την Pantone


Πάνω από μια δεκαετία η Pantone επιλέγει και προτείνει το χρώμα της χρονιάς. Η ανακοίνωση της επιλογής αυτής επηρεάζει όλους τους κλάδους όπως μόδα, διακόσμηση, συσκευασία και γραφιστική κ.ά., που λειτουργούν με βασικό παράγοντα το χρώμα και ασχολούνται με τη δημιουργία και διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών.  

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Toolkit Startup: Ένα δεκαήμερο οπτικής επικοινωνίας στη Θεσσαλονίκη


Δύο γραφίστες, ο Παναγιώτης Μεταλληνός και ο Παντελής Τουτουνόπουλος, που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη βλέποντας την έλλειψη διοργανώσεων καθώς  και εξειδικευμένων εργαλείων και γνώσεων για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γραφιστική, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν. Σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια εργαλειοθήκη (Toolkit) που θα την έχουν στη διάθεσή τους οι νέοι γραφίστες στο ξεκίνημα της πορείας τους (Startup). Κάπως έτσι γεννήθηκε το Toolkit Startup.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Εύα for Eva. Ένα νέο γυναικείο περιοδικό


Κείμενο & φωτογραφίες:
The comebackstudio studio

To δημιουργικό γραφείο "The Comeback Studio" του Δημήτρη Κανελόπουλου και του Γιώργου Γιάκου μας συστήνει την νέα του δουλειά, το "Εύα for Eva". Πρόκειται, για ένα γυναικείο περιοδικό που  κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 σαν ένθετο στην Χρυσή Ευκαιρία και ήδη το 2ο τεύχος κυκλοφορεί και στα περίπτερα. Το τιράζ του είναι προς το παρόν 35.000 τμχ.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Έντυπα που αναδεικνύουν το περιεχόμενο


Σε ένα κόσμο γεμάτο μηνύματα που απρόσκλητα μας κατακλύζουν, η τυπογραφία πρέπει συχνά να προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, πριν ακόμη διαβάσει αυτός ένα κείμενο. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να παραμένει διακριτική, ώστε να μην εμποδίζει τον αναγνώστη. Αν, λοιπόν, η τυπογραφία έχει να "πει" κάτι το ουσιαστικό, αυτό έγκειται στην αποκαλυπτική της ικανότητα.

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Τέσσερις τρόποι για να δημιουργήσετε και τις 50 αποχρώσεις του γκριΣτο άρθρο αυτό αναλύονται τέσσερις τεχνικές του Photoshop για να μετατρέψετε τις έγχρωμες φωτογραφίες σε ασπρόμαυρες. Ο κάθε τρόπος έχει διαφορετικά αποτελέσματα και διαφορετική χρήση. Οι δύο πρώτοι είναι πιο γρήγοροι, αλλά δημιουργούν σχεδόν επίπεδες ασπρόμαυρες εικόνες. Αντίθετα, οι δύο τελευταίοι τρόποι θέλουν λίγο περισσότερη δουλειά αποδίδοντας όμως καλύτερα την τονική ποικιλία των εικόνων.