Εύα for Eva. Ένα νέο γυναικείο περιοδικό


Κείμενο & φωτογραφίες:
The comebackstudio studio

To δημιουργικό γραφείο "The Comeback Studio" του Δημήτρη Κανελόπουλου και του Γιώργου Γιάκου μας συστήνει την νέα του δουλειά, το "Εύα for Eva". Πρόκειται, για ένα γυναικείο περιοδικό που  κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 σαν ένθετο στην Χρυσή Ευκαιρία και ήδη το 2ο τεύχος κυκλοφορεί και στα περίπτερα. Το τιράζ του είναι προς το παρόν 35.000 τμχ.
Σχεδιασμός και η μελέτη του περιοδικού Εύα for Eva ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός πιλοτικού προσχεδίου και συνεχίζεται με την καλλιτεχνική επιμέλεια κάθε τεύχους.



Ο βασικός άξονας του σχεδιασμού και το ζητούμενο για το περιοδικό είναι η "καθαρότητα", που έχει σαν βασικό “μότο” την ειλικρίνεια. Αληθινοί άνθρωποι που δεν είναι μοντέλα, χωρίς photoshop, χωρίς φανφάρες και lifestyleΓια αυτό τον λόγο το layout του περιοδικού βασίστηκε σε ένα 12στηλο κάναβο που δίνει την δυνατότητα δημιουργίας πολλών κενών χώρων και στην χρήση μεγάλων τίτλων και καθαρών κειμένων. Για τους τίτλους επιλέχθηκε η γραμματοσειρά Pf Regal, η οποία αποδείχθηκε ιδανική για ένα έντυπο που απευθύνεται στο γυναικείο κοινό.

Στο εξώφυλλο, έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ώστε το λογότυπο να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε νέο τεύχος. Το λογότυπο έχει τοποθετηθεί πάνω σε μια “κορδέλα” το μήκος της οποίας προσαρμόζεται ανάλογα με τα κείμενα του εξωφύλλου. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να μετακινείται στον οριζόντιο και κάθετο άξονα. Αυτά, μαζί με το χρώμα, το οποίο δεν είναι σταθερό αλλά προσαρμόζεται στην χρωματική παλέτα που προκύπτει κάθε φορά μετά την επιλογή της φωτογραφίας, έχουν κάνει το εξώφυλλο πολύ ευέλικτοo και προσαρμόσιμο. 

Tέλος σχεδιάστηκαν εξ αρχής πάνω από 40 σύμβολα ειδικά για τις ανάγκες των βινιετών και την εικονογράφηση των ζωδίων.

























Πηγή


Σχόλια