Αποστολή αρχείων πολλών gigabytes




Στο άρθρο αυτό θα βρείτε δεκατρείς ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε αρχεία μεγάλου μεγέθους. Με τη βοήθεια αυτών των εργαλείων έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε όσα αρχεία δεν μπορείτε να ενσωματώσετε σε ένα e-mail και να τα στείλετε σε ένα συγκεκριμένο αποδέκτη. Η μεταφορά γίνεται εύκολα, σχετικά γρήγορα και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος. Δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω υπηρεσίες και επικοινωνήστε με τους συνεργάτες σας απλά και άμεσα!

DropBox
Το Dropbox είναι μια πολύ καλή υπηρεσία φύλαξης, συγχρονισμού και sharing αρχείων μεγάλου όγκου, εύκολη στη χρήση και μας κερδίζει χρόνο. Χρήσιμη για τους επαγγελματίες και για την απομακρυσμένη επικοινωνία μεταξύ τους. Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας Dropbox σας προσφέρει 2GB χώρο στο internet ενώ αν κάποιος χρήστης κάνει πρόσκληση σε κάποιον άλλο και αυτός κάνει δεκτή την πρόσκληση τότε αυτόματα προστίθεται χώρος δωρεάν σε αυτόν που έκανε την πρόσκληση. 





Συνεργάζεται το ίδιο καλά με Windows και Ubuntu Linux. Κατά την εγκατάσταση του dropbox (το κατεβάζουμε από την σελίδα https://www.dropbox.com) στον υπολογιστή δημιουργείται ένας φάκελος με το ίδιο όνομα της εφαρμογής τοπικά και σε αυτόν μπορείς να έχεις οποιοδήποτε αρχείο επιθυμείς που θες να μοιραστείς με κάποιον άλλον. Ο φάκελος αυτός διατηρεί τοπικά στον υπολογιστή σου τα αρχεία αυτά. Αν εγκαταστήσεις το dropbox με τα στοιχεία του ίδιου χρήστη, σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή, τότε αυτόματα τα αρχεία σου μεταφέρονται σε αυτόν μέσω internet. 

 

Μοναδική προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιήσεις το ίδιο e-mail και password και στους δύο υπολογιστές! Οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις σε κάποιο αρχείο από τον ένα υπολογιστή, αυτόματα ενημερώνει το ίδιο αρχείο στον άλλο υπολογιστή! Έτσι όπου και αν βρίσκονται οι χρήστες ακόμα και σε διαφορετικές χώρες είναι εύκολη και γρήγορη η ανταλλαγή μεγάλου όγκου δεδομένων μεταξύ τους.


Google Drive
Νέα μέθοδο αποστολής μεγάλων αρχείων εγκαινιάζει το Gmail, προωθώντας ακόμα περισσότερο τη χρήση του Google Drive. Όλοι μας θέλουμε να στείλουμε κάποια στιγμή ένα μεγάλο αρχείο και νιώθουμε να περιοριζόμαστε από τα 25MB που επέτρεπε για παράδειγμα το Gmail. Αυτό το όριο μπορεί να ξεπεράσει πλέον, με τη νέα δυνατότητα αποστολής αρχείων, απευθείας από το Google Drive στο Gmail μας, με μέγεθος που φτάνει μέχρι και τα 10GB. 





Έτσι, καταφέρνει να μας πείσει να χρησιμοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το Google Drive, κάνοντάς το αργά ή γρήγορα τη βασική υπηρεσία μας για cloud storage. Αν ενδιαφέρεστε, πρέπει να ενεργοποιήσετε το νέο τρόπο σύνθεσης μηνύματος στο Gmail, ο οποίος εμφανίστηκε πρόσφατα. Επιπλέον, παρέχεται και δυνατότητα επιβεβαίωσης παραληπτών, προκείμενου να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην αποστολή αρχείων. Δεν ακούγεται κακό!

WeTransfer
Διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει την αποστολή μεγάλων αρχείων. Ουσιαστικά επιτρέπει την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων τα οποία περιέχουν ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου μπορεί ο παραλήπτης να κατεβάσει το συνημμένο αρχείο (βάρους μέχρι 2GB).
Καλή και αρκετά απλή εφαρμογή η οποία βασίζεται σε τεχνολογία Flash. 






File Dropper
Διαδικτυακή υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων που υποστηρίζει αρχεία μέχρι και 5GB. Δεν απαιτεί καν εγγραφή και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα. Χωρίς λογαριασμό βέβαια δεν θα έχετε κατάλογο των αρχείων που έχετε ανεβάσει (άρα ούτε και των συνδέσμων προς αυτά), οπότε φροντίστε να σημειώνετε τα url των αρχείων αν σκοπεύετε να τα ξανά χρησιμοποιήσετε.
Τα αρχεία διατηρούνται επ άπειρον, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένα download το μήνα. Η υπηρεσία λειτουργεί εξολοκλήρου μέσω του browser σας και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση λογισμικού. 






Send Space
Διαδικτυακή υπηρεσία που διευκολύνει την αποστολή μεγάλων αρχείων που δεν θα μπορούσατε να στείλετε ως συνημμένα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ουσιαστικά χρησιμοποιώντας την υπηρεσία αυτή, ανεβάζετε στο διακομιστή της, το αρχείο σας, το οποίο μετά από ειδοποίηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να κατεβάσει ο παραλήπτης. Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας επιτρέπει αρχεία μέχρι 300mb. 






Jumpshare
Διαδικτυακή υπηρεσία που σας επιτρέπει να ανεβάζετε αρχεία στο διαδίκτυο τα οποία είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε δώσετε τη διεύθυνση που παράγει η υπηρεσία. Επιτρέπει αρχεία μέχρι και 250mb χωρίς τη δημιουργία λογαριασμού και 2GB με δωρεάν λογαριασμό. Τα αρχεία που μοιράζεστε παραμένουν ζωντανά για μία εβδομάδα και μετά σβήνονται αυτόματα, εκτός αν δημιουργήσετε λογαριασμό (επίσης δωρεάν) οπότε και τα αρχεία σας θα παραμείνουν ζωντανά για πάντα. Λειτουργεί εξολοκλήρου μέσω του browser σας και δεν απαιτεί εγκατάσταση λογισμικού. 






HighTail (Yousendit)
Δωρεάν υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων. Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας επιτρέπει την αποστολή συνημμένων μέχρι και 100mb μόνο. 






DropSend
Διαδικτυακή υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων που επιτρέπει την αποστολή αρχείων μεγέθους μέχρι και 2GB. Δεν απαιτεί εγγραφή για να τη χρησιμοποιήσετε και η δωρεάν υπηρεσία επιτρέπει 5 αποστολές το μήνα (ανά email αποστολέα).
Σίγουρα δεν είναι η λύση για αυτούς που χρειάζονται να στέλνουν συνέχεια μεγάλα αρχεία, αλλά για τον μέσο χρήστη είναι μια καλή εναλλακτική. Η υπηρεσία δεν χρειάζεται καμία εγκατάσταση λογισμικού και λειτουργεί εξολοκλήρου μέσω του browser σας. 





Pastelink
Δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία μέσω της οποίας μπορείτε να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία με όποιον θέλετε. Απλά ανεβάζετε το αρχείο που θέλετε να μοιραστείτε και μετά στέλνετε ένα σύνδεσμο σε αυτόν που θέλετε να το παραλάβει.
Δεν απαιτεί εγγραφή μεν, αλλά περιορίζει το μέγεθος των αρχείων σε 250mb. Μπορείτε όμως να δημιουργήσετε λογαριασμό (επίσης δωρεάν) και να ανεβάσετε το επιτρεπτό όριο, ανά αρχείο, σε 2GB. Πρόκειται για μια καλή και εύχρηστη υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων που λειτουργεί εξολοκλήρου μέσω του web browser σας. 






Lets Crate
Μια ιδιαιτέρως εύχρηστη διαδικτυακή υπηρεσία που σας επιτρέπει να μοιραστείτε αρχεία με άλλους χρήστες στο διαδίκτυο. Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται σε απλό drag-n-drop για το upload των αρχείων τα οποία είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε μέσω ενός απλού link. Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας επιτρέπει μέχρι 6 αρχεία (μέγιστου βάρους το καθένα 50mb) και συνολικού βάρους 200mb. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία και χωρίς καμία εγγραφή, αλλά τα αρχεία παραμένουν διαθέσιμα μόνο για 30 λεπτά. 






GE.TT
Το Ge.tt είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει γρήγορα και ιδιαιτέρως εύκολα να μοιραστείτε αρχεία με άλλους χρήστες του διαδικτύου. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε φτιάξει λογαριασμό, απλά ανεβάζετε το αρχείο σας και αντιγράφετε το σύνδεσμο σε αυτό. Αν θέλετε τα αρχεία σας να διατηρηθούν για περισσότερο από 30 ημέρες ανοίξτε ένα λογαριασμό δωρεάν. Η υπηρεσία  λειτουργεί πλήρως, το μόνο θέμα είναι ότι δεν είναι ξεκάθαρα τα όρια (αν υπάρχουν) στα μεγέθη αρχείων που μπορεί κανείς να ανεβάσει. 






MailBigFile

Μια υπηρεσία δωρεάν αποστολής μεμονωμένων μηνυμάτων με μεγάλα συνημμένα. Δεν χρειάζεται εγγραφή και επιτρέπει την αποστολή συνημμένων μέχρι και 100MB. 







SendThisFile

Υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων με συνημμένα μεγάλου μεγέθους. Το μέγεθος των συνημμένων που μπορείτε να στείλετε περιορίζεται μόνο από τις δυνατότητες του περιηγητή (browser) σας. Οι περισσότεροι περιηγητές θα σας επιτρέψουν να στείλετε συνημμένα μέχρι και 2GB. Ο παραλήπτης του email λαμβάνει ένα διαδικτυακό σύνδεσμο (link) από τον οποίο μπορεί να κάνει λήψη του συνημμένου. Τα αρχεία είναι διαθέσιμα για τρεις ημέρες μετά την αποστολή του συνδέσμου. 







Ο παρακάτω πίνακας δίνει μια εικόνα για το πως λειτουργούν συνολικά οι υπηρεσίες αυτές κατά την ελεύθερη (FREE) ή Δωρεάν χρήση τους.
   


Δείτε ακόμα

Πηγή
Free.gr
 

Σχόλια