Αγιος Βασίλης, τάρανδοι και ξωτικά


Στο άρθρο αυτό θα δείτε πέντε χριστουγεννιάτικες φιγούρες κύριος και κυρία Άγιο Βασίλη, έναν άγγελο, έναν τάρανδο και ένα μικρό ξωτικό. Εκτός από τις εικόνες για τη χρήση τους μπορείτε να δείτε και τον τρόπο που θα τα φτιάξετε.  





Για να φτιάξετε τα παραπάνω στολίδια, αρχικά, τυπώνετε σε έναν εκτυπωτή τα παρακάτω σχέδια. Μπορείτε να τα τυπώσετε σε ένα απλό λευκό χαρτί Α4 και στην συνέχεια να το κολλήσετε πάνω σε ένα χοντρό χαρτόνι.   


Στη συνέχεια κόβετε με ένα ψαλίδι περιμετρικά τα σχέδια. Με ένα κοπίδι χαράζετε τον οδηγό για να δημιουργήσετε την βασική εγκοπή της κατασκευής. Ο οδηγός είναι μια διακεκομμένη γραμμή στα δεξιά πλευρά κάθε σχεδίου.

Όταν τα κόψετε, χωρίς να τα τσακίσετε, τα τυλίγεται και περνάτε, με προσοχή, την προεξοχή από τα αριστερά στην εγκοπή δεξιά. Κολλήστε την προεξοχή εσωτερικά.

Στα δύο επόμενα σχέδια εκτός από τη βασική κατασκευή, κόβεται επιπλέον τα αυτιά για τον τάρανδο καθώς και τα φτερά για τον άγγελο. 

Με το κοπίδι, σε αυτά τα σχέδια, χαράζετε τρεις οδηγούς για να δημιουργήσετε εκτός από τη βασική εγκοπή και δύο μικρότερες. Οι οδηγοί είναι οι τρεις διακεκομμένες γραμμές.
Τυλίγεται την κατασκευή, χωρίς να την τσακίσετε, και περνάτε την προεξοχή από τα αριστερά στην μεγάλη εγκοπή δεξιάΣτις δύο μικρότερες εγκοπές τοποθετήστε τις προεξοχές από τα αυτιά του ταράνδου και από τα φτερά του αγγέλου αντίστοιχα. Τέλος, κολλήστε όλες τις προεξοχές στο εσωτερικό τις κατασκευής. 


Τις κατασκευές αυτές μπορείτε να τις τοποθετήσετε απλά σε ένα τραπέζι ή αν τους περάσετε μια πολύχρωμη κλωστή μπορείτε να τις κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Σχετικά άρθρα
Πηγή