Χάρης Τσεβής. Η πρόσφατη δουλειά ενός Έλληνα Εικονογράφου


Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση του site GDJ (Graphic Design Junction), υπήρχε ένα άρθρο σχετικά με την δουλειά του Χάρη Τσεβή, ενός Έλληνα εικονογράφου. Η δουλειά του αυτή αφορά σε μια σειρά από Editorial Illustrations που δημοσιεύτηκαν ή πρόκειται να δημοσιευτούν στον Ελληνικό και ξένο τύπο. Επειδή όμως "Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις", ας μοιραστούμε αυτή την καταπληκτική δουλειά.


Hugh Laurie - για το περιοδικό TV Guide

Το πορτραίτο του Hugh Laurie (Dr.House) δημιουργήθηκε από μια τεράστια ποικιλία από πολύχρωμα χάπια, για τις ανάγκες του εξωφύλλου του περιοδικού TV GUIDE (USA).



Shama Kabani: Το Zen των Social Media

Το πορτραίτο της γκουρού των Social Media και συγγραφέα του βιβλίου "The Zen of Social Media marketing", Shama Kabani για το περιοδικό Exhibitor.



Dead rich - για το περιοδικό Evening Standard

Εικονογράφηση για ένα άρθρο με τίτλο "Dead rich", για το περιοδικό Evening Standard (UK). Το άρθρο είχε ως θέμα πόσα χρήματα βγάζει το όνομα ένας star μετά το θάνατό του. Έτσι η εικονογράφηση περιέχει τα πορτραίτα των Steve Jobs, Amy Winehouse και Liz Taylor. Των δύο Αμερικανών τα πρόσωπα αποτελούνται από δολάρια, ενώ της Amy Winehouse από Βρετανικές λύρες.


Florence Welch - για το περιοδικό Evening Standard 

Το πορτραίτο της Florence Weltch, έγινε από έναν συνδυασμό λουλουδιών και άλλων συμβόλων, για το περιοδικό London Evening Standard. Το άρθρο ασχολείται με τους ανθρώπους πίσω από εκπληκτική καλλιτεχνική επιτυχία της  Florence Weltch.



London: The Capital of Romance

Μια εικονογράφηση με θέμα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για το ειδική έκδοση του περιοδικού Evening Standard. Μια καρδιά που σχηματίζεται από κομμάτια του χάρτη του Λονδίνου. 



Shaquille O’Neal - για το περιοδικό Fast Company

Το πορτραίτο του Shaquille O’Neal έγινε για το άρθρο "Fast Company’s Most Creative People 2012", δημιουργήθηκε από τα λογότυπα των εταιριών χορηγών του.



Thom Yorke & Coachella 2012 - για την εφημερίδα OC Weekly

Το πορτραίτο του Thom Yorke των Radiohead’s δημιουργήθηκε από δεδομένα (νούμερα) τα οποία σχετίζονταν με το μουσικό γεγονός Coachella Valley Music and Arts Festival στο Indio, California. Η εικονογράφηση μπήκε στο εξώφυλλο της εφημερίδας OC Weekly.



Michelle Obama - για το περιοδικό Hemispheres

Ένα έγχρωμο πορτραίτο της Michelle Obama δημιουργήθηκε από ένα συνδυασμό λαχανικών, φρούτων, μελισσών και άστρων. Δημιουργήθηκε για την Πρώτη Κυρία, στο περιοδικό Hemispheres που εκδίδεται από την εταιρία United Airlines.



Ευρώπη: Αλέξης Τσίπρας - για το περιοδικό MONO

Ένα πορτραίτο του Αλέξη Τσίπρα, αρχηγού του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε για το εξώφυλλο του ελληνικού περιοδικού MONO. Το πρόσωπο αποτελείται από αστέρια (σύμβολο της Ευρώπης και της Αριστεράς) και φιγούρες ανθρώπων που κουνάνε σημαίες.



I Like Facebook - για το περιοδικό Fortune

Εικονογράφηση του πλήκτρου “LIKE” για το περιοδικό Fortune. Δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό όλων των πλήκτρων από το διαχειριστικό περιβάλλον του Facebook.



Η εξέλιξη του ανθρώπινου κρανίου - για το περιοδικό Discover

Μία εικονογράφηση ενός ανθρώπινου κρανίου για το εξώφυλλο του τεύχου Μαΐου 2011 του περιοδικού Discover (USA). Η συνολική εικόνα αποτελείται από τον συνδυασμό άλλων μικρότερων κρανίων.



Steve Jobs - για το περιοδικό Discover

Το πορτραίτο του Steve Jobs για το εορταστικό τεύχος της νέας χρονιάς του περιοδικού Discover. Το άρθρο αναφέρονταν περισσότερο στα δύσκολα χρόνια, παρά στην τελευταία περίοδο. Για το πορτραίτο έχουν χρησιμοποιηθεί εικόνες από τα προϊόντα της Apple, που αντιπροσωπεύουν τη συνολική δραστηριότητα του Steve Jobs.


Andy Warhol: 25 χρόνια μετά…

Το πορτραίτο του Andy Warhol δημιουργήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Village Voice, που ήταν αφιερωμένο στην 25η επέτειο του θανάτου του.


Πηγή
GDJ (Graphic Design Junction)

Σχόλια